• Vanaf 11 mei houden wij weer iedere maandag van 18.00 - 19.00 uur gratis spreekuur. Maakt u wel even van tevoren een afspraak?

  • WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR EEN GEDREVEN JURIDISCH MEDEWERKER EN EEN ERVAREN LETSELSCHADEADVOCAAT
    meer info onder 'vacatures'


Wietkwekerij? Drugs in huis? Woning dicht!

28 maart 2017


Regelmatig worden er in diverse gemeentes woningen gesloten als een hennepkwekerij wordt aangetroffen, of wanneer drugs in de woning wordt gevonden. 
    

Afhankelijk van de situatie kan een woning voor tenminste drie maanden worden gesloten. Sluiting van een woning is niet alleen bedoeld om overtreders van de Opiumwet te straffen, maar ook om de veiligheid van de omgeving te waarborgen. Een hennepkwekerij of een drugslab in huis verhoogt bijvoorbeeld het risico op brand, en een drugsadres tast het woon- en leefklimaat van een wijk aan. 

 

Kan dat zomaar?

 

Als u van de gemeente bericht krijgt dat uw woning wordt gesloten wegens overtreding van Artikel 13b van de Opiumwet, kunt u daartegen bezwaar maken. Omdat het vaak minimaal een aantal weken duurt voordat uw bezwaar door de gemeente in behandeling is genomen, kan tevens een verzoek tot voorlopige voorzieningen bij de voorzieningenrechter worden ingediend.

In een dergelijke situatie is het van belang dat u onmiddellijk contact met mij opneemt, zodat ik meteen de benodigde actie kan nemen. 
   
   
Mr. Rick Engwegen
   
   
Wietkwekerij? Drugs in huis? Woning dicht!