• Vanaf 11 mei houden wij weer iedere maandag van 18.00 - 19.00 uur gratis spreekuur. Maakt u wel even van tevoren een afspraak?

  • WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR EEN GEDREVEN JURIDISCH MEDEWERKER EN EEN ERVAREN LETSELSCHADEADVOCAAT
    meer info onder 'vacatures'


SVI? Dan wordt uw letselschade door uw verzekeraar vergoed!

25 augustus 2016


Als u als automobilist (letsel)schade toebrengt aan een ander, dekt de aansprakelijkheidsverzekering (WA) van de auto deze schade. Dit geldt ook voor de (letsel)schade van inzittenden van uw auto, ook als het familieleden betreft.
   

Maar wat nu als u door uw eigen toedoen een ongeval veroorzaakt en zelf (letsel)schade oploopt? 
   

In mijn dagelijkse praktijk kom ik nog regelmatig mensen tegen die in de veronderstelling verkeren dat ze simpelweg zelf met de gebakken peren zitten, als ze door eigen schuld een ongeval veroorzaken en daarbij letsel oplopen. 
   
Indien u echter een Schadeverzekering Inzittenden (SVI) heeft afgesloten, wordt uw eigen (letsel)schade óók vergoed als het aan u overkomen ongeval uw eigen schuld was.
   

Waarom een SVI?
   

Er zijn twee soorten inzittendenverzekeringen; de Ongevallen Inzittendenverzekering (OIV) en de Schadeverzekering Inzittenden (SVI).
   
Beide verzekeringen keren uit bij schade na een door u zelf veroorzaakt ongeval. De OIV is meestal iets goedkoper, maar keert bij overlijden of invaliditeit ook slechts een vast bedrag uit, dat los staat van de werkelijk geleden schade. 
   
Een SVI keert de werkelijke schade uit na een ongeval, die vaak vele malen hoger is dan de maximum bedragen die van toepassing zijn in geval van een OIV. 
De vaststelling van die schade gaat op dezelfde manier als bij de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, alleen speelt in geval van de SVI de schuldvraag geen rol. 
Kosten voor juridische bijstand zijn daarbij overigens een onderdeel van uw schade, en worden dus ook volledig vergoed.
   
Heeft u dus letselschade opgelopen bij een door uw eigen toedoen veroorzaakt ongeval, denk dan niet te snel dat u niet voor schadevergoeding in aanmerking komt. Indien u een SVI heeft afgesloten, wordt uw schade volledig vergoed!
   
En indien u (nog) geen SVI heeft, is het wellicht raadzaam deze alsnog af te sluiten! 

SVI? Dan wordt uw letselschade door uw verzekeraar vergoed!