• Vanaf 11 mei houden wij weer iedere maandag van 18.00 - 19.00 uur gratis spreekuur. Maakt u wel even van tevoren een afspraak?

  • WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR EEN GEDREVEN JURIDISCH MEDEWERKER EN EEN ERVAREN LETSELSCHADEADVOCAAT
    meer info onder 'vacatures'


Zomer! De voor- en nadelen

11 juli 2016Na alle regen van de afgelopen weken, lijkt het nu dan eindelijk zo af en toe een dagje zomer te zijn. Tijd dus om de partytent, barbecue, fietsen, surfplank en zwemspullen tevoorschijn te halen en van de zon te genieten.

Met z’n allen op pad

En dat doen we dan ook. Op een zonnige zomerdag trekken we er graag met z’n allen op uit, met als gevolg dat binnen de kortste keren de stranden overvol zijn en de autowegen naar de kust en pretparken vol files staan.   

Achtertuin

Toch zoekt niet iedereen de stranden of pretparken op, een heleboel mensen genieten graag in alle rust van het mooie weer in hun eigen achtertuin of op de camping. En daar zit hem dan meteen het probleem, want die rust is vaak ver te zoeken.

Buren

Heb je je net met een spannend boek en een wijntje in je tuinstoel geïnstalleerd, barst bij de buren drie huizen verderop de muziek los. Tuinfeest. Da’s balen. Ook als je degene bent die van die ene mooie zomerdag wil profiteren door dat tuinfeest te organiseren, en de buren op het hoogtepunt van de feestvreugde aan je deur staan met de vraag of het allemaal wat rustiger kan.
  

Overlast

Geluidsoverlast is één voorbeeld, er zijn er natuurlijk veel meer. Het is heel vervelend als de buurman zijn gazonnetje sproeit, en de waterstraal van de sproeier reikt tot ver op je eigen terras en houdt ongevraagd ook je was die daar in het zonnetje te drogen hangt, nat. Of de voetbal van de buurkinderen vliegt twintig keer nét iets te hoog en dus over de schutting. Of je kunt je eigen straat nauwelijks meer uit omdat de bezoekers van het dagstrandje verderop vanwege de drukte hun auto’s lukraak in de berm en voor je oprit hebben geparkeerd.

  

Wat te doen?

Een heleboel van bovengenoemde ‘problemen’ zijn met een beetje wederzijds begrip en overleg op te lossen. Maar wat te doen als de vlam in de plan slaat? Of als je – ondanks toezeggingen of herhaalde pogingen om afspraken te maken – telkens opnieuw geconfronteerd wordt met overlast? 

Dan is het handig om te weten wat je wel en niet moet tolereren. Vragen? Bel ons gerust! Of loop binnen tijdens eens van onze gratis inloopspreekuren.
  
Zomer! De voor- en nadelen