• Vanaf 11 mei houden wij weer iedere maandag van 18.00 - 19.00 uur gratis spreekuur. Maakt u wel even van tevoren een afspraak?

  • WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR EEN GEDREVEN JURIDISCH MEDEWERKER EN EEN ERVAREN LETSELSCHADEADVOCAAT
    meer info onder 'vacatures'


De emotionele rollercoaster die echtscheiding heet

21 juni 2016

Voorkom onnodige zakelijke problemen

Ongeveer een derde van de huwelijken eindigt tegenwoordig in een echtscheiding. Bij tweede huwelijken is dat percentage zelfs dubbel zo hoog.

Ex-partners ongelukkig na relatiebreuk

Je zou denken dat partners die besluiten uit elkaar te gaan, na de echtscheiding gelukkiger zijn dan daarvoor. Niets is echter minder waar. Uit onderzoek is gebleken dat zowel mannen als vrouwen, met en zonder kinderen, zich in de eerste jaren na een relatiebreuk ongelukkiger voelen dan daarvoor.

Financiële problemen

Een echtscheiding heeft voor beide partners vaak negatieve financiële gevolgen. De gezamenlijke woning moet worden verkocht, men blijft zitten met een restschuld, er wordt partner- of kinderalimentatie gevorderd, het inkomen van een of beide partners is onvoldoende om in het eigen levensonderhoud en/of dat van de kinderen te voorzien. 

Emotionele problemen

Naast de praktische en financiële kant van een echtscheiding, is er natuurlijk ook de emotionele kant. Hoezeer je ook achter het besluit om te gaan scheiden staat, een echtscheiding heeft een enorme impact op alle gezinsleden, zeker als er minderjarige kinderen in het spel zijn. 
Hoewel dat tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend is als vroeger, blijven in de meeste gevallen de (minderjarige) kinderen bij de moeder wonen, en wordt een omgangsregeling met de vader getroffen. Vaak zullen de ex-partners na enige tijd nieuwe relaties aangaan, waardoor samengestelde gezinnen ontstaan. Allemaal zaken die emotioneel gezien een heleboel van alle betrokkenen vergen.

Regel de zakelijke aspecten goed

Daarom is het des te belangrijker dat u de zakelijke aspecten van uw echtscheiding goed regelt. 
Laat u door een deskundige informeren over uw rechten en plichten, en maak duidelijke afspraken met uw ex-partner. 
Indien u daarbij door ons kantoor wenst te worden bijgestaan, kunt u te allen tijde telefonisch contact met ons opnemen. Wij nemen u graag het zakelijke c.q. juridische gedeelte van uw echtscheiding uit handen, zodat u zich optimaal kunt richten op het vormgeven van uw nieuwe leefsituatie. 
De emotionele rollercoaster die echtscheiding heet